"Mihmet Credo -"Jag tror på mig själv"

lördag 26 juni 2010

reflektioner över livsamtal

Jag har ofta förmånen att få lyssna på andra, aktivt och oaktivt, fundera och reflektera kring olika situationer människor har i sina liv, hur olika vi tänker, och handlar. Jag blir lika facinerad varenda gång jag hör någon berätta sin historia, sina önskemål och sina tankar om sina liv, oavsett om det gäller familjen, jobbet eller annat man funderat eller berättar om.

Jag blir så otroligt imponerad över människor som är nöjda med sin situation i livet, med jobbet, med livet, med nuet, och framtiden. Jag tror inte alls att dessa människor på något sätt är nöjda med allt, men dom accepterar sin situation i livet och lever det just så. Det är imponerande. De blir inte besvikna om det inte blir som de emellanåt tänkt sig, utan de handlar på ett annat sätt istället, och uppnår målet från ett annat håll.

Det finns också andra människor jag imponeras av, det är människor som drömmer om att göra nya saker i sina liv, förändra det som är här och nu, de visar att de vill ha något mer än det som är där just nu. Det behöver inte alls vara fel att vilja förändra, det tyder på en drivkraft. I mina ögon är de kloka människor som ser saker på sitt sätt, och som når målet de också men kanske på ett annat sätt än de första människor jag reflekterade över.

Att få sitta och lyssna till någon som berättar om sina önskemål om förändring, i arbetet, relationer, livet eller vad än det må vara är en förmån, att få bolla tankar och ideer är ytterligare en förmån, att lyssna och återkoppla det man hör, att resonera sig fram till nya tankar och möjligheter. Tankarna behöver inte bli något annat än ett accepterande att ja, det kanske är möjligt med en förändring, men inte något om när eller hur. Att få så ett frö hos någon som leder någon till handling eller ickehandling.

Mina egna livssamtal med mig själv är reflektioner över det som varit, det som är, och det som ska komma....för att veta vad man vill måste man också våga reflektera över möjligeheterna i sitt liv.....det är aldrig försent att ta första steget mot något nytt....det går alltid att ta en annan väg om den första ledde en åt fel håll.....

6 kommentarer:

Lena sa...

Livet är verkligen olika för oss alla... & vi alla är åxå olika!
En del har starka ambitioner att "bli" något, en del(som jag) är nöjd med det enkla & vardagliga♥ medans andra får kämpa...
Önskar er en fin söndag med sol!!♥
Kram kram! /Lena

Vida sa...

Jag älskar också att lyssna på livssamtal och få ta del av andra människors livsresor... som din via din härliga blogg.

Kramar

Maria sa...

Möten med andra är fantastiskt, ofta lär man sig något nytt eller ser andra möjligheter.

Och precis som du skriver så behöver vi alla lyssna på vår egen livshistoria.

Hannele på Hisingen sa...

och ibland cirklar man runt ;)
kram

livskrafter sa...

Ja dessa underbara intressanta lärorika och givande livssamtal som berikar och tar oss närmare osss själva och varandra
Ha det gott
kram
Emma

IggePop sa...

Precis så... Du är en klok kvinna! :) Kramen