"Mihmet Credo -"Jag tror på mig själv"

onsdag 5 maj 2010

Surdegsbröden

Mina limpor blev bra, kanske kan jag grädda dem lite till, men jag håller på att träna, och jag tycker det smakade bättre nu än förra gången jag gjorde dem, luftigare, mer jäs i degen och bubblor på ett nytt sätt. Tog mer surdegsgrund den här gången, sen hade den stått över en vecka sen jag bakade sist på den och fyllde på med nytt, så antar att det kanske gör sitt till, att den kommit igång ordentligt med jäset...mer vatten hade jag också och sen tog jag mjöl tills degen kändes lagom, hade i solrosfrön och sen pumpafrön som dekoration då jag gräddade dem.

Så här såg de ut sen jag gräddat dem













och så här blev det när jag skar itu dem för att göra en macka :0)














kommer att fortsätta mina expriment med brödbaket och surdegen, för jag mår så otroligt bra i magen av det...är inte jäst eller bubblig längre...iof kan det bero på att alla svampar är ute ur min kropp efter en dos svampmedicin och sen så sköljer jag fortfarande munnen med vätska som ska motverka svampar...de jäser ju säkerligen i magen annars...och i resten av kroppens system....

nä...nu är det sovdags...kram på er!

1 kommentar:

Lena sa...

Attans så nyfiken jag är på surdeg!
Har ju receptet på hur jag ska göra den, men de blir ju inte av! ;) & massa goda recept i boken jag köpte vid Jul, ska allt ta fram den & fundera ja! hi hi..
Kram & härlig fredag! /Lena