"Mihmet Credo -"Jag tror på mig själv"

måndag 20 december 2010

Måndag måndag måndag

och ett rätt ointressant inlägg....

hos tandläkaren kl 7.10 oäten, odrucken, och okammad ;0) nä...kammen hade jag dragit igenom håret men det kändes okristligt att åka till tandläkaren oäten...och var urtörstig..men det var så det skulle göras, så .....

nu har jag tagit ett vilosalivprov vilket innebär att man sitter i 15 min med en kopp nedanför för munnen och låter saliven rinna ner i den med huvudet nedböjt frammåt...normalt ska det rinna, men jag hade inte en droppe, var torrt som i saharas öken...jaja...vet att det inte är torrt alltid där, men mitt salivprov visar att jag har obefintlig saliv under vila...det är inte bra.

sen fick jag tugga tuggummi i 5 min och spotta var 20 sek, vilket också gick bra, dock låg det på gränsen där till för torrt också, vilket jag känner då jag hela tiden är torr i munnen och aldrig blir bättre även om jag dricker vatten...så nu är snart en remiss skickad för vidare utredning på specialist nivå och jag är oerhört tacksam över att jag träffat en mycket trevlig tandläkare som idag gjorde detta prov gratis för att kunna remitera mig vidare för åtgärder!

Dessutom fick jag instruktioner om hur jag kan öka salivproduktionen och recept på hjälpmedel för det, och hur jag kan förebygga karies pga min torra mun. Känner mej väl omhändertagen där och inte ett dugg orolig över att jag bytt tandläkare, det är stort för en som har tandläkarskräck....som förmodligen är borta nu ;0) tänk hur bra det kan gå med rätt hjälp!

nu väntar jag på julen...sista julklappen är inköpt idag, skönt! Nu kan vi vila.....hiost host....och dricka te...

Inga kommentarer: