"Mihmet Credo -"Jag tror på mig själv"

torsdag 26 november 2015

Lite ångest

Sitter på tåget mot första ledningsgruppsmötet i Solna. Har lite ångest inför dagarna då jag vet att det kan dyka upp obehagliga situationer med min chef. Tyvärr är hon väldigt labil och man vet aldrig när och varför hon brinner till. Känns sådär att behöva väga varje ord och tanke för att undvika explosion. Därför har jag bestämt mej för att bara försöka lyssna och ta in. 

Men det är stressande att alltid behöva fundera på om det man gör är rätt eller fel. I veckan fick en kollega ovett igen och  löneförhöjningar är genomförda för vissa och inte för andra. Dåligt för ingen har haft lönesamtal utan det bara dök upp eller inte på lönespecen... Jag ska enligt avtal ha traktamente mm idag men tror inte att det heller kommer automatiskt. För när vi ska på julbord får vi åka utan ersättning och övernatta i Sthlm talade chefen om efteråt hon fått ett surt utbrott då en kollega undrat om vad som gällde ersättning, tider osv. Det jag tycker är jäkligt i situationen är att alla åker för att inte reta henne mer, och att inga avtal gäller för oss utan hon skapar en dålig arbetsmiljö för alla... Nå ska ta en sak i taget men det känns olustigt...är för gammal för tjafs och dåliga chefer.. Har fått nog av dåligt ledarskap i mitt liv. 


2 kommentarer:

Vida sa...

Det där lät jobbigt, finns det ingen chef ovanför henne man kan prata med.. för inte ska ni behöva tassa på tå men det gör man ju ofta när någon beter sig så... hoppas du får en fin konferens ändå.
Kramar

pysselfarmor sa...

men vad är det för företag du jobbar på och vilken d-a så kallad chef....det där är ingen chef utan en tyrann! Ser att du blivit uppsagd och mitt i allt det elände ska du ändå tänka att det är bra----fastän det är jobbigt både psykiskt och självklart ekonomiskt. Och att jobba där på timmar - nä för vale för det - gör det inte. De suger ut en! Det kan jag läsa mellan raderna!