"Mihmet Credo -"Jag tror på mig själv"

tisdag 20 december 2016

Samtal

Ringde morfars syster idag igen, hon som heter lika som mitt nya barnbarn. Hon blev glad över mitt samtal och ännu gladare när jag berättade om barnbarnets namn. Hon fyllde 91 häromdagen då jag försökte ringa var hon inte hemma. Så nu fick vi en trevlig pratstund iaf. Önskade varandra en god jul och ett gott nytt år. 

Sen ringde jag till V och L.L har varit min extrapappa när jag var mindre. Kontakten har väl varit till och från senare år..men vi sågs ju i sommar igen och jag ville behålla kontakten...

Eftersom julkorten inte är skrivna än tänkte jag att jag ringer istället. L låg på operationsbordet idag. Det var tråkigt att höra men bra att veta. Han fyllde 73 häromdagen och ja utifrån vår historia ihop kändes det bra att han kom iväg...tidigt. Ibland blir man påmind om att livet inte är för evigt och då känns det extra bra att man hört av sig iaf om det är allvarligt. 


För 25 år sen väntade jag med att ringa till bästisen. Jag trodde jag hade tiden att ringa igen. Tyvärr. Jag hann aldrig det innan hon dog. Ett samtal veckan innan blev vårt sista. Tragiskt och onödigt att hon och lilla L skulle få dö så tidigt mitt i sina liv och att jag skulle tappa dem så tidigt. Nå därav så väntar jag inte till nästa gång... jag gör det istället då jag tänkt.

Jag ringde också mammas kusin innan utlandsresan då hans fru nyligen somnat in. Något som jag inte visste utan av en slump såg i en sökning efter en annan sak. Ibland är slumpens betydelse av större vikt än man tänkt. Det är trevligt att  ringa och höra en röst. Idag smsar vi och facebookar osv..alla tolkningar är tillåtna. Jag börjar mer och mer tycka att våra samtal blir mer värdefulla. 

Ett kort samtal ger mig mer än historier via meddelande och sms. Jag själv är lika dålig på det där samtalet och ska lova mig att ta mig i kragen och ringa mer istället...Så i morgon blir det förmodligen något samtal till någon som inte alls förväntat sig ett... Tjingeling 

Inga kommentarer: